O nama

Javna Ustanova Veterinarski Zavod Tuzlanskog kantona osnovana je osmog juna 1952 godine i u samom početku postojanja osnovna djelatnost je bila dijagnosticiranje zaraznih bolesti životinja.
Te davne 52 godine Veterinarski zavod bio je smješten u prostorije današnjeg Zavoda za javno zdravstvo dok 1966 godine proširenjem djelatnosti mijenja naziv u Veterinarsko stočarski centar kao OOUR radne organizacije Veterinsko Univerzitetskog centra Sarajevo u sklopu koga su još i Veterinarski fakultet Sarajevo,Veterinarski centar Mostar i Vaso Butozan Banja Luka.

Za svih ovih 57 godina rada i postojanja zabilježeno je u spisima i izvorima da je prvi direktor po osnivanju Zavoda bio dr.Đorđe Popović. Naravno da je tokom tranzicijskog procesa dolazilo do brojnih promjena čelnih ljudi no međutim, evidentno je da se svake godine bilježio konstantan razvoj i progres ove ustanove.

1991. godina ostaće zabilježena kao godina u kojoj ova firma počinje da djeluje kao Veterinarski Zavod Tuzla, a 1994 godine u sklopu Ministarstva poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva kao upravna organizacija dok od 2004 godine počinje da djeluje kao Javna Ustanova Veterinarski Zavod TK. U početnoj fazi razvoja firma je imala šest dok danas ima dvadeset uposlenih od čega pet magistara iz različitih oblasti djelovanja Zavoda i jednog specijalistu veterinarske medicine.

Kroz svo vrijeme postojanja Veterinarski Zavod TK bio je jaka i stabilna firma sa visokostručnim soficistiranim kadrovima, iznešeni podatak nam govori da se edukaciji stručnog kadra posvećuje posebna pažnja, a da se usvajaju nove tehnologije i znanja dokaz je i dugogodišnja implementacija standarda ISO 17025 i 9001.
Poslovanje po evropskim standardima i usvajanje novih tehnologija osnovna su zadaća svih uposlenih.

Saradnja sa ostalim zavodima kako u našoj zemlji tako i šire preduvjet su za razmjenu iskustava i uvođenje novih suvremenijih načela i principa rada.

Krupnim i sigurnim koracima nakon, ponovimo, 69 godina rada i postojanja, ovaj Zavod ide naprijed i modifikuje svoje usluge prema zahtjevima klijenata i njihovim potrebama , što je i u osnovi premanentni cilj ovakve jedne institucije.
Izgradnja novog laboratorijskog dijela veterinskarskog zavoda bio je i jedan od preduvjeta novih tehnoloških ostavrenja i pribilžavanju evopskim standardima.

Galerija

Adresa: Ul. 2. Tuzlanske brigade br. 28

               75 000 Tuzla

Tel: + 387 35/302-700

Fax: + 387 35/302-721

E-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pratite nas