Veterinarski zavod TK

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona Tuzla osnovan je kao Veterinarski zavod u Tuzli 08.06.1952. godine. Javna ustanova postaje stupanjem na snagu Zakona o osnivanju JU Veterinarskog zavoda Tuzlanskog kantona Tuzla od 31.10.2003. godine. Danas je Veterinarski zavod značajan dijagnostički laboratorij u mreži dijagnostičkih laboratorija u Bosni i Hercegovini.   

 

Djelatnost Veterinarskog zavoda prvenstveno je dijagnostika zaraznih i parazitarnih bolesti životinja, analiza hrane i hrane za životinje, te kontrola kvaliteta sirovog mlijeka.

U razdoblju od 2008. do 2009. godine Veterinarski zavod je izgradio novi laboratorijski prostor, u potpunosti rekonstruisao stari dio zgrade, informatizirao se i opremio savremenom laboratorijskom opremom.  

 

 

U Veterinarskom zavodu radi 22 uposlenika, od čega 10 s visokom stručnom spremom među kojima su magistri znanosti, specijalisti iz raznih područja djelatnosti, dok su ostali u fazi izrade magistarskih i doktorskih radova.

 

Metode ispitivanja unutar Serološke laboratorije, Bakteriološke laboratorije za kontrolu bolesti životinja, Mikrobiološke laboratorije za kontrolu hrane i hrane za životinje, Laboratorije za kontrolu hemijske ispravnosti hrane i kontrolu rezidua i Laboratorije za kontrolu kvaliteta sirovog mlijeka  su  akreditirane od strane Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine “BATA”,  a akreditirano je  33  metode,u skladu sa BATA dokumentom OD-07-40.

Galerija

Adresa: Ul. 2. Tuzlanske brigade br. 28

               75 000 Tuzla

Tel: + 387 35/302-700

Fax: + 387 35/302-721

E-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pratite nas