Radionica “Upravljanje epidemijama čiji je uzrok/put prenosa hrana“

U periodu od 22.10. do 26.10.2018. godine u Sarajevu je održana radionica na temu „Upravljanje epidemijama čiji je uzrok/put prenosa hrana“ u organizaciji Njemačkog federalnog instituta za procjenu rizika (BfR), a u saradnji sa Agencijom za sigurnost hrane BiH.  U ovoj radionici je učestvovao i predstavnik našeg Zavoda.

Cilj radionice je bio da se kroz visoko interaktivnu obuku i kroz rad u interdisciplinarnim radnim grupama prošire znanja i razmijene iskustva kako upravljati kriznom situacijom, te obuhvatiti sve faze analize rizika: procjenu rizika, upravljanje rizikom i komunikaciju u vezi sa rizikom..

Radne grupe su činili: predstavnici Zavoda za javno zdravstvo, sanitarne i veterinarske inspekcije, laboratorije za kontrolu hrane, ministarstva zdravlja i poljoprivrede iz sva tri entiteta, Ureda za veterinarstvo i Agencije za sigurnost hrane BiH. Tokom radionice su identifikovani nedostaci u sistemu sigurnosti hrane u BiH i predloženi zaključci kako unaprijediti postojeće procese u BiH.

Galerija

Adresa: Ul. 2. Tuzlanske brigade br. 28

               75 000 Tuzla

Tel: + 387 35/302-700

Fax: + 387 35/302-721

E-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pratite nas